COLOFON

 

Definities

Wat wordt op deze homepage verstaan onder spiritualiteit en mystiek?

  • SPIRITUALITEIT
    zie ik als het naar concrete praktijk vertaalde STREVEN OM JE TE VERBINDEN met een levende en heilzame Werkelijkheid, die jouw individuele werkelijkheid overstijgt. Als het goed is - want er bestaan ook slechte vormen van spiritualiteit, waarmee de beoefenaar hoofdzakelijk zijn eigen ego streelt - zal dit streven een ander en in toenemende mate belangeloos en liefhebbend mens van je maken.
     
  • MYSTIEK
    definiëer ik als het ÉÉN-WORDEN met de hierboven genoemde overstijgende of zelfs al-omvattende Werkelijkheid. Daarbij kan het zowel gaan om losse momenten van één-zijn (mystieke ervaringen), als om een mystieke weg die leidt tot een meer permanente staat van één-zijn met die Werkelijkheid, aan ons bevattingsvermogen voorbij.

 

 butterflies.gif (13908 bytes)

Copyrights

Het materiaal van de hand van Alex Pot dat op deze homepage verkrijgbaar is, mag worden gedownload en gekopiëerd. Citeren toegestaan, mits met bronvermelding. Vermenigvuldigen met winstoogmerk is niet toegestaan.

Mocht ik van mijn kant onverhoopt copyrights schenden met de teksten van anderen die ik op deze site geplaatst heb, dan word ik daar graag van op de hoogte gesteld. Ik zal de betreffende tekst(en) dan verwijderen.

 

Deze pagina werd voor het laatst ververst op: maandag 30 augustus 2004.


citaat (zinrijk.nl)
Alle kennis of studie is, vergeleken met de diepte van het ervaren, als een druppel water die in zee valt.
Fokusan Sengan

Zangretraite in Portugal (meer)
Op een prachtige locatie (Monte na Luz - met zwembad) vlak bij de Middellandse zee, zingen we dat het een lieve lust is. Groepsgrootte: 15 personen. 21 - 27 juni
Deze weken met Jan-Hendrik Veenkamp zijn voor mij het hoogtepunt van het jaar. – Alex Pot