De webmaster van spiritualiteit.net

Ik, Alex Pot, ben een theoloog met een levendige interesse in mooie, inspirerende en/of aanstekelijke teksten, m.n. op de terreinen van mystiek en spiritualiteit.
 
Tijdens mijn studie spiritualiteit - verzorgd door de mensen van het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen - heb ik mij in het bijzonder verdiept in onderwerpen als Zenboeddhisme, monnikendom, mystieke teksten.

Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat mijn studieuze onderwerpen voor mij ook tegelijkertijd "hobbies" waren, naast andere hobbies zoals wandelen en klassieke muziek luisteren. Ik heb deze interessegebieden in diverse soorten werk kwijt gekund, als pastoraal werker in een klooster en als freelance vormingswerker op het gebied van spiritualiteit.

Een goede indruk van mijn persoonlijke interesses kun je krijgen op de pagina met stiltemeditaties: daar zijn de meeste teksten van mijn eigen hand te vinden.

Een overzicht van mijn cursorische activiteiten in verleden en heden vind je hier.

Misschien nog belangrijk om op te merken: ik krijg nog al eens te horen dat er zoveel wijsheden op mijn site te vinden zijn. Het feit van al die mooie teksten betekent echter niet dat ik al die wijsheid ook "zelf in huis heb" of altijd waar maak; laat daarover geen misverstand bestaan! Veel van de teksten noteer ik tevens voor mijzelf als lichtende inspiratiebronnen, idealen waar ik graag naar wil leven maar niet altijd feitelijk naar leef.

Een foto

Wie bovenstaande tekstuele zelfpresentatie vaag vindt en zich een meer "materieel" beeld van mij wil vormen, zal zich bij gebrek aan beter tevreden moeten stellen met het plaatje hieronder   ;-)

Foto

 

Deze pagina werd voor het laatst ververst op: donderdag 4 april 2002.


citaat (zinrijk.nl)
Een geest, geheel en al logica, is als een mes, geheel en al lemmet. Het doet de hand die het gebruikt bloeden.
Tagore

Zangretraite in Portugal (meer)
Op een prachtige locatie (Monte na Luz - met zwembad) vlak bij de Middellandse zee, zingen we dat het een lieve lust is. Groepsgrootte: 15 personen. 21 - 27 juni
Deze weken met Jan-Hendrik Veenkamp zijn voor mij het hoogtepunt van het jaar. – Alex Pot